VÉLEMÉNY

2019.06.29. 11:30

Egy erős nőn nem ejt sebet mások ítélkezése

Minden korban mást látunk szépnek. Az ideálok, formák gyorsan változnak – napjainkban pláne. Ám talán még nem veszett el az általános igazság, hogy a szépség bizony relatív. No persze nem az ország legrangosabb versenyén!

Szabó Lilla Laura

A részt vevő lányok szinte az aranymetszés szabályainak megfelelően „tökéletesek”, bőrük, hajuk, arcuk hibátlan. Tekintetükkel és kisugárzásukkal pedig a bűvkörükbe vonnak bárkit. Megyénkből ketten is indultak a Magyarország Szépe címért, hasonló adottságokkal. Annak ellenére tértek haza csodás eredményekkel, hogy nem az ő fejükre került az a bizonyos korona. Ebben a cikkünkben a szolnoki szépségről, Gaál Tímeáról olvashatnak.

De tényleg csak a külsőről szól egy ilyen megméretés? Az igazi szépséget valójában a belső értékek generálják. Ennek első és legfontosabb eleme az, hogy jó viszonyban legyünk önmagunkkal. Ami manapság nagy próbatétel.

Ráadásul, a jó adottságokkal tudni kell bánni is. Ehhez kellő önismeret és tudatosság szükséges, na és persze önbizalom. Úgy vélem, ebből a szemszögből vizsgálva nem kis feladat ott megjelenni, teljesíteni és eredményt elérni.

Ám az ítélkezés könnyen használható fegyver.

Aki viszont erős – mint például egy királynő – azon nem ejt sebet. Azt hiszem, sokan vannak a világban, akiket megilletne a cím, hiszen egy versenyen mindig csak az aktuális álláspontok és vélemények alapján születik döntés. A szépség pedig csak eszköz, amivel jó esetben a bölcsesség kormányozza sikeres irányba az életet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában