JÁNOSHIDA

2019.06.23. 15:28

Faragott címert avattak, elismeréseket adtak át a Hidi-Napokon

Családias hangulatban a Hidi-Napok második állomásán pénteken felavatták Jánoshida faragott címerét a település kapujában.

Illés Anita

A Hidi-Napokon avatták fel Jánoshida faragott címerét a 32-es főút mellett.

Fotó: Illés Anita

A címer leleplezése előtt Eszes Béla polgármester méltatta az adományozók, Varga Antal és csapatának kezdeményezését, akik hosszú évek óta szerveznek jótékonysági esteket. Ennek gyümölcse az átadott címer is, ami Jánoshidát hirdeti, ahol több mint nyolcszáz éve van élet.

A Hidi-Napok keretében Díjátadó Gálát tartottak a Faluházban, elismeréseket adtak át az idei év kitüntetettjeinek. Jánoshida díszpolgára címet Soós Tamás érseki tanácsos, címzetes esperes, plébános kapta. Az Év Embere elismerést Varga Antal a jánoshidai előadók jótékonysági estjének rendezője érdemelte ki.

A Hidi-Napokon avatták fel Jánoshida faragott címerét a 32-es főút mellett.
Fotó: Illés Anita

Ebben az évben az Életmű Díjat Petőné Vígh Katalin óvónő, a Jánoshidiai Napsugár Óvoda és Mini Bölcsőde vezetője kapta. Horváthné Szabó Katalin pedagógus Jánoshida községért kitüntető díjban részesült. A Hidi-Napokat dalos találkozó, helyi óvodások, iskolások műsora, koncertek és tűzijáték színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában