TÚRKEVE

2019.06.19. 06:55

Újabb pályázatokkal segítik a fiatalokat

Ösztöndíjprogramok nyújtanak segítséget a településen élő, hátrányos helyzetű tehetségeknek.

Szabó Lilla Laura

Az érintettek körébe az általános iskola felső tagozatos diákjai, középiskolások, valamint felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók tartoznak. Kizárólag olyan, szociálisan rászoruló fiatalok pályázhatnak, akik a településen állandó lakcímmel rendelkeznek, illetve aktív tagjai a helyi közösségnek.

Civil szervezetekben, sportegyesületekben tevékenykedők egyaránt jelentkezhetnek. A pályázatok feltételeiről a település oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Az anyagok beadására augusztus közepéig van lehetőség.

Az ösztöndíj mértéke havi ötezer és tizenötezer forint között mozoghat. Ezt a pályázók száma és a rendelkezésre álló pályázati forrás lehetőségei határozzák meg. Az ösztöndíjat a következő tanév tíz hónapjára kapják majd meg a sikeresen pályázó érintettek. Az előző évben népszerű pályázatok iránt az általános iskolai kisdiákok érdeklődtek leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában