GALÉRIÁVAL

2019.07.02. 11:30

Egyedülálló egészségügyi központ nyílt Szolnokon

A szolnoki Baross úton nyílt meg az a magánvállalkozásban működő egészségügyi központ, amelyben hétfőtől két szakorvos, egy háziorvos, egy neuropszichológus és tizennégy ápoló várja a pácienseket.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Csabai István

– Egy háziorvosi rendelő, klinikai szakpszichológiai rendelő, neuropszichológiai rendelő, foglalkozás-egészségügyi rendelő, valamint alvásmedicina, diagnosztikai és terápiás laboratórium – sorolta a szolgáltatásokat a korszerűen, modern eszközökkel berendezett helyiségekben dr. Buczkó István, a központ ügyvezetője.

– Jelen pillanatban a lakosság 3–7 százaléka lehet érintett alvási problémával, ami miatt akár stroke vagy infarktus is kialakulhat. Ezért fontos, hogy ilyen alvásdiagnosztikai központok működjenek, ahol ezeket a betegeket szűrni és vizsgálni lehet, ha pedig ez a betegség beigazolódik, terápiát lehessen biztosítani számukra, hogy teljes életet tudjanak élni – magyarázta a központ megnyitóünnepségén Hantó Zsolt, a műszereket gyártó cég vezetője.

Hozzátette, jelenleg Szolnokon és vonzáskörzetében nincs ilyen vizsgáló, vagyis eddig Budapestre, Szegedre vagy Debrecenbe kellett ilyen problémával utazniuk a betegeknek.

– Szolnok javát szolgálja majd ez a központ, az egészségügyi ellátását még magasabb szintre emeli. Az, hogy még ez a munkaegészségügyhöz is kötődik, pedig egy különleges kapcsolódás, hiszen arra is figyel a város, hogy az itt működő cégeknél és a város létesítményeinél ha lehet, a sportos rendezvények felé nyissanak, minél többen és rendszeresen sportoljanak – mondta az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester.

Az egészségügyi központban két tüdőgyógyász szakorvos, egy háziorvos, egy neuropszichológus, konzulensek és tizennégy ápoló várja a pácienseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában