GALÉRIÁVAL

2019.07.04. 11:30

Átadták az idei Kálmándi-díjakat Szolnokon

Semmelweis-nap alkalmából idén is átadták a kivételes szociális érzékenységéről ismert szolnoki orvosról, Kálmándi Mihályról elnevezett díjakat a városháza dísztermében szerdán. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végző szakemberek munkájának elismerése céljából.

Illés Anita, Molnár-Révész Erika

Dr. Balla Erzsébetnek és Zajacz Lászlónak ítélték oda a Kálmándi Mihályról elnevezett díjat.

Fotó: Csabai István

Az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, a köszönet azoknak szól, akik a lakosok egészségének védelme érdekében komoly, áldozatos munkával nagyon sokat tesznek. Hozzátette, az egészségügy a civil ember számára a biztonságot kell, hogy jelentse. Olyan kapcsolatot, amely nemcsak a gyógyító tevékenységről, hanem a bizalomról is szól.

A köszöntő után átadták az idei díjakat. Több mint harmincéves kiemelkedő szakmai munkájáért és emberi magatartásáért dr. Balla Erzsébet, szolnoki felnőtt- és gyermekszemész főorvos (aki 1991-től napjainkig a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben dolgozik, immár nyugdíjasként) és Zajacz László mentőtiszt (aki negyvenhárom évig állt az Országos Mentőszolgálat alkalmazásában, a szolnoki mentőállomásról induló eset- és rohamszolgálatnak a kezdetek óta, egészen idei nyugdíjazásáig volt tagja) részesült Kálmándi Mihály-díjban.

Dr. Balla Erzsébetnek és Zajacz Lászlónak ítélték oda a Kálmándi Mihályról elnevezett díjat.
Fotó: Csabai István

Ugyancsak a Semmelweis-nap alkalmából rendeztek ünnepséget tegnap a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. A rendezvényen dr. Sinkó-Káli Róbert, az intézmény megbízott főigazgatója beszédében az anyák megmentőjét méltatta. Az egészségügyi dolgozók tiszteletéről szólt Pócs János országgyűlési képviselő, aki kiemelte azt a szakértelmet, törődést, bizalmat és szeretetet, amit a berényi kórházban már többször megtapasztalt.

Dr. Szabó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak lelkiismeretes munkájukért. Dr. Paskó Csaba szakrendelő-vezető főorvos hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügy bonyolult rendszerében minden dolgozó hasznos fogaskereke a gépezetnek.

A hagyományoknak megfelelően, kitüntetést adtak át a kórház nyolc dolgozójának. Semmelweis-kitüntetésben részesült: dr. Fábián Ilona belgyógyász, rehabilitációs, pszichoterápiás szakorvos, a rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa; Ádám Sarolta, az intenzív osztály főnővére, Fülöp Jánosné, a csecsemő- és gyermekosztály gyermekápolója, Tóth Tiborné ápolónő, a nagykátai szakrendelés munkatársa, Litkei Levente gyógytornász, Kovács Annamária adminisztrátor, Pintér Józsefné konyhai dolgozó és Béres Péter betegszállító.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetését Palcsó Annamária, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában