GALÉRIÁKKAL

2019.07.20. 09:30

A 30. Jászsági Randevút rendezték meg Jászapátin

Lovaskocsik felvonulásával elkezdődött a Jászsági Randevú programsorozata pénteken délután Jászapátin.

Illés Anita

Fotó: Picasa

Mihály Béla világhírű keramikus és látványtervező művész 1973-ban álmodta meg és indította útjára a Jászsági Randevút. Az ország legismertebb operett előadóit, színészeit hívta meg szülővárosába. Halála előtt a program rendezési jogát átadta a városnak és azóta az önkormányzat szervezi meg évről évre a rendezvényt.

Idén immár a harmincadik Jászsági Randevút Farkas Ferenc polgármester nyitotta meg.

– Igyekszünk méltók lenni Mihály Béla művészúr kezdeményezéséhez, és Jászapátira hozni korunk neves előadóit – mondta a városvezető, aki méltatta a neves művész munkásságát.

A megnyitó után a helyi Aprók és Százszorszép Néptánccsoport műsora következett, majd a résztvevők Mihály Béla emléktáblájához vonultak, ahol tiszteletüket kifejezve koszorúkat helyeztek el. A megemlékezésen közreműködött a Jászapáti Városi Vegyeskar, a kulturális események sora pedig Gregor Bernadett és Csengeri Attila műsorával folytatódott. A vacsorához Fehér Endre és Rácz Aladár népi zenekara húzta a nótát.

Az est folyamán Solymos Tóni népszerű slágereket énekelt, majd operettgála szórakoztatta a közönséget. A rendezvény első napja tűzijátékkal zárult. Szombaton gyermekprogramokkal, koncertekkel folytatódott a randevú, este a sztárvendég a Vad Fruttik együttes volt.

Július 21-én, vasárnap este rendezték meg a Jászapáti Színjátszó Kör új bemutatóját, A kaktusz virága zenés vígjátékot két részben a Pájer Antal Művelődési Házban.

Utoljára frissítve: 2019. július 21., 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában