Vélemény

2019.07.11. 20:00

Ez is olyan hívás, amely életeket menthet…

A természet érzékeny rendszerének mi, emberek is részesei vagyunk. Noha mostanság úgy tűnhet, megfeledkeztünk erről a tényről.

Szabó Lilla Laura

Sőt! Szinte függetlenítjük magunkat tőle. Pedig nagy rajtunk a felelősség, mégpedig leginkább az élet védelmével kapcsolatban. Pontosan ezért elszomorít, amikor arról hallok, hogy valaki, valahol kárt tesz a körforgás egyik fázisában.

A közelmúltban sajnos nem egy eset történt, amelyben fecskefészkek és fiókák estek áldozatul az emberi nemtörődömségnek és közönynek. Erről cikkünkben is olvashatnak. Csak azért leverni egy másik élőlény hajlékát, mert az „útban van”, netán késlelteti a felújítást, finoman szólva is önző dolog. És emellett persze büntetendő, ezt érdemes megfontolni egy hasonló tett előtt. Emiatt némi megnyugvást jelent, hogy törvények és jogszabályok óvják azokat, akik nem tudnának szót emelni önmagukért.

Amellett sem érdemes elmenni, hogy egyesek hivatásuknak választják a természetvédelmet, és teljes vállszélességgel küzdenek azért, ami mindannyiunk közös kincse. Különleges és elismerésre méltó munkát végeznek ők. Ismerik az állatok szokásait, életmódját.

Bármikor képesek tanácsot adni, megoldást találni a „zavaró” helyzetekben is, elkerülve a hiábavaló tragédiákat. Oda mennek, ahová hívják őket. Ha hívják, persze.

Elgondolkodtató, hogy egyetlen rövid telefon egyszerre jelenthet megoldást és megelőzést. Érdemes tehát észben tartani, hogy ez is olyan hívás, amely életeket menthet…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában