Cibakháza

2019.07.24. 16:00

Modern táncokban jeleskedik Mukus Benjamin

A tizenhat éves Mukus Benjamint már kisgyermekkorában is a zenés, táncos filmek érdekelték. Általános iskolásként kezdett társastáncolni, majd amikor a pályaválasztás előtt állt, ez a vonal tűnt a legmegfelelőbb választásnak számára. A szolnoki Magiszter Alapítványi Iskolában modern- és néptáncot, valamint balettot tanult.

P. Pusztai Nóra

Mukus Benjamin saját koreográfiákat készít.

Forrás: Beküldött fotó

– Különböző versenyeken indultunk, a tánctanárunk kitalált egy koreográfiát, amit három hónap alatt kőkemény munkával tanultunk meg két lánnyal, triót alkotva – mesélte a tizenhat éves fiú. Egy szolnoki megméretésen produkciójukkal különdíjat nyertek, Benjit kiemelve, motivációs díjjal jutalmazták.

Tavaly nyáron mestere segítségével a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba vették fel, ahol a korábbi négy helyett tizenöt órát gyakorol hetente.

– Nem volt könnyű döntés, mert meglehetősen messze van az iskola. De a saját sorsom kovácsa vagyok, és úgy gondoltam, megpróbálom, mert ilyen lehetőség nem mindenkinek adódik – hangsúlyozta a fiú.

A klasszikus balett mellett modern táncokat is tanulhat egyebek mellett a hip-hop rejtelmeibe is bepillanthat a tanárok által összeállított előadásai során. A begyakorolt színpadi bemutatók szinte túlzó kötöttsége nehezíti a kibontakozásban.

– Leginkább a saját koreográfiáimmal tudom kifejezni magam. Olykor a hangulatomtól is függ, hogy egy-egy előadásom miként elevenedik meg a színpadon. Az érettségi és a táncos szakma elvégzése után a Táncművészeti Egyetemen tervezek továbbtanulni, hogy a táncoktatás világát is elsajátítsam.

Mukus Benjamin saját koreográfiákat készít.
Fotó: Beküldött fotó

Köztudott, hogy a táncosok a megterhelő fizikai igénybevétel miatt viszonylag fiatalon kiöregszenek. Benji akkor is a zenével és a tánccal szeretne foglalkozni, így már most kipróbálta magát oktatóként.

– A Cibakháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett hagyományőrző táborban tánctanárként irányította a résztvevőket – tudtuk meg Pálszabó Lászlónétól, a nemzetiségi önkormányzat elnökétől, aki hozzátette, hogy a műsorokra koreográfiákat is kitalál a fiú, így segítik egymás munkáját.

– Nagyon tetszik, amikor gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozhatok, a hosszú távú terveim között egy tánciskola alapítása is szerepel – fűzte hozzá Benji.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában