FOTÓKKAL FRISSÍTVE

2019.07.25. 19:57

Neves magyar zenészektől tanulnak a továbbképző táborban

Gyere, tanulj, zenélj, és legyél a magyar zene része!” – szól ekképpen a 26. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, amely 1994 óta ontja magából napjaink és majdanunk hangszeres kiválóságait. Az első tábort még Nyékládházán tartotta az ötletgazda-főszervező, az önnönmaga is gitármániás Andrási Remo. Aztán a rendezvény tizenhét évvel ezelőtt áttette székhelyét Szolnokra, a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központba.

Mészáros Géza

Fotó: Kiss János

Ez a leendő hazai zenei minőséget garantáló egyhetes nyári egyetemi kurzus – ez évben július 22. és 28. között – több százan jelentkeztek, s töltik meg zsúfolásig a tiszaligeti „körgát sarkát”. Andrásik Remo idén is a magyar könnyűzenei életben régóta csúcson lévő zenészeket hívott meg, hogy segítsen a fiatal táborlakóknak eligazodni a hangok, kották, hangszerek sűrűjében.

A fiatalok nem egyforma tudással érkeznek a táborba, ezért minden évben alap- és haladó csoportokat alakítanak ki.

Az AWS zenekar tagjai egykoron maguk is a szolnoki tábor hallgatói és hangadói voltak; 2018-ban részt vettek a Duna Tv „A Dal” című műsorában, amit megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jó hangulatban teltek a közös próbák.
Fotó: Kiss János

Idén az előadók és a koncertezők között olyan zenészektől tanulhatnak ujjgyakorlatokat és hangismereteket a táborlakók, mint Little G Weevil, Petruska András, Alapi István, Roy és Ádám és még vagy húsz-harminc jeles, neves magyar zeneművelő...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában