Szolnok

2019.07.05. 07:00

Országos teniszbajnokságon remekelt a szolnoki orvosnő

Balatonboglár adott otthont a 35. Országos Orvos Teniszbajnokságnak. Az elmúlt hétvégi háromnapos, salakpályás torna legeredményesebb versenyzője dr. Bende Zsuzsanna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Gyermek Osztályának szakorvosjelöltje volt: három aranyérmet szerzett.

Mészáros Géza

Legutóbb az elmúlt hétvégén, Balatonbogláron állt a dobogó legmagasabb fokára dr. Bende Zsuzsanna. Egymást követően három alkalommal is.

Forrás: Beküldött fotó

Bende Zsuzsanna a nyílt női egyéni kategóriában, továbbá párosban dr. Losonczi Luca mellett, illetve vegyes párosban dr. Herszényi László oldalán szerezte meg a legfényesebb érmet.

Kimagasló tudását bizonyítja, hogy az egyéni küzdelmek során úgy nyerte a mérkőzéseit, hogy összesen csupán egyetlen gémet veszített. Az idei orvos magyar bajnokság remek erőpróba volt számára az augusztus elején Litvániában megrendezendő orvos tenisz-világbajnokságra.

Zsuzsanna címvédőként lép pályára egy hónap múlva Vilniusban, hiszen tavaly szep­temberben, a 24 nemzet 250 indulóját felvonultató máltai vb-n egyéniben és az olasz Riccardo Govonival vegyes párosban egyaránt a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

– Az esetemben az orvoslás és a teniszezés is családi hagyomány – beszélgettünk mindkét témáról a többszörös magyar- és világbajnok gyermekorvossal.

– A nagypapám, a szüleim, a nagybátyám és a testvérem is teniszeztek valamilyen szinten, sőt, némelyikük, ha teheti, olykor-olykor ma is űzi a fehér sportot. Nem véletlen hát, sőt kissé meglepő lett volna, ha más sportágat választok.

– De hát ebbe nőttem bele, hiszen ötesztendős korom óta a teniszpályákat járom a családom tagjaival. Nem nagyívű pályafutásról vagy nevezetes sikerekről beszélünk, csupán sportszeretetről, szenvedélyről, életvitelszerű mozgásról, kikapcsolódásról és amatőr szintű versenyzésről, ami a családom majd’ minden tagjára is érvényes – magyarázza egyébiránt kiváló sportbizonyítványát Zsuzsanna.

Fotó: Beküldött fotó

Aki tősgyökeres szolnoki. Általános iskoláját a Kőrösiben, a középfokút pedig a Varga Katalin Gimnáziumban végezte, s közben a SZUSE igazolt sportolójaként a tiszaligeti teniszpályákon hajdan Rigó Sándortól, mostanság Németh Csabától kap szakmai útmutatásokat.

– Nem vártam túl sokat a teniszezéstől, nem vágytam díszes trófeákra – meséli őszintén, végtelenül szerényen, de éleslátással a még fiatalabbkori lehetőségeiről a most 28 esztendős Zsuzsanna.

– Heti néhány napos edzés mellett elsősorban a tanulásra koncentráltam. Édesanyám a példaképem, ő is orvos, belgyógyász, ő is eredményes az orvos tenisz-versenyeken. S bár engem nem nógatott senki, nem volt számomra kétséges, hogy milyen irányban tanuljak és képzeljem el magamat a munka világában.

Legutóbb az elmúlt hétvégén, Balatonbogláron állt a dobogó legmagasabb fokára dr. Bende Zsuzsanna. Egymást követően három alkalommal is.
Fotó: Beküldött fotó

– Amikor a Semmelweis Egyetemen a tanulmányaimat végeztem, a versenyszerű teniszezés újra háttérbe szorult. Nem fájt a lemondás, és nem is bántam meg ez irányú döntésemet – hangsúlyozza a fiatal gyermekorvos, aki az apróságok iránti elkötelezett imádata miatt a munkájáért is rajong.

Zsuzsannának manapság nem könnyű a kedvenc kikapcsolódásának hódolni. Az ügyeletekben eltöltött ideje sok, a szabadsága és a szabadideje azonban kevés. Heti két-három alkalommal néhány órácskát tud gyakorolni a Tiszaligetben.

A fővárosi Pannon SC igazolt teniszezője, három éve erősíti játékával az OB II.-ben szereplő klubot. Munkahelyén, a Hetényi kórházban, leginkább a gyermekosztályon tudnak Zsuzsanna sikereiről.

A vilniusi orvos tenisz-világbajnokság egy hónap múlva megkezdődik. A felkészülési idő nem túl sok, prémium szabadsága nincsen, a hozzá forduló piciny betegek miatt nem is igényli azt, mégis reméli, hogy eredményesen fog szerepelni Litvániában.

Niagarához és Kanadába is vágyik

Bende Zsuzsanna erőssége, hogy balkezes. Edzője szerint a szervái és a tenyeresei hozzák számára a pontokat, fonákkal és a hálónál még akadnak hiányosságai. Az augusztus 3. és 9. között Litvániában megrendezendő orvos tenisz-világbajnokságon a nyílt női egyesben, valamint a sebész dr. Degrell Istvánnal vegyes párosban indul, s igyekszik címvédésre törekedni.

Hobbija a hazai és külföldi utazások. Merészebb álmai között szerepel az Egyesült Államok keleti partjára, a Niagara-vízeséshez és Kanadába eljutni, szerényebbek között pedig, hogy barátaival minél több időt el tudjon tölteni a magyar Riviérán, a Balatonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában