Kunhegyes/Galériával

2019.08.20. 19:58

Az államalapító király intelmei napjainkban is aktuálisak

Hazánk születésnapját a Nagykunság és a Tisza-tó találkozásánál fekvő kisvárosban is megünnepelték. Minden évben ilyenkor adják át a város elismerő díjait is.

Ujvári László

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet viseletkészítő tanfolyamának vizsgadarabjaiból nyílt kiállítással vette kezdetét az ünnepi programsorozat. A Hevesi Fúvószenekar előadásában csendült fel a nemzeti imádság, majd Szentpéteriné Lévai Mária, a művelődési központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Boda Mihály történelemtanár ünnepi beszédében hangsúlyozta: múlt, jelen és jövő egyformán fontos részét képezi az életnek. Szent István életművéből az Intelmek című, Szent Imre herceghez írt munkáját emelte ki.

A határozottság és tisztelet mellett, olyan tulajdonságok fontosságát húzta alá az államalapító, melyek a mai kor emberének is iránymutatást jelentenek.

Hagyományaiknak megfelelően, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adták át Kunhegyes elismerő díjait. Pro Urbe Kunhegyes kitüntető díjat vehetett át Molnár Zoltán, a Kunhegyesi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

Példaértékű szakmai munkájának elismeréseként Komáromi László, a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézet munkatársa Kunhegyes Város Kultúrájáért kitüntetést kapott.

Két embernek is díjazták a településért végzett társadalmi munkáját. Elsőként Papp Lászlóné, a helyi nyugdíjas klub egykori vezetője, majd Kissné Veres Edit, a Zsigmond Ferenc Városi Könyvtár igazgatója.

Az ünnepség keretében adták át a Nagykun Kapitányok Tanácsa által odaítélt Nagykunságért elismerést, melyet idén Víg Márta helytörténeti kutató vehetett át. A program a Hevesi Fúvószenekar hangversenyével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában