JÁSZJÁKÓHALMA

2019.08.18. 17:00

Az anyatej táplálékot, védelmet és szeretetet jelent a csecsemőnek

Édesanyákkal és kisbabákkal telt meg a minap a jákóhalmi községi könyvtár, ahol a településen működő védőnői szolgálat az anyatejes világnap alkalmából ünnepséget szervezett.

Illés Anita

Vallyonné Perdi Erzsébet Mónika is oklevelet vehetett át

Fotó: Illés Anita

Terjéki Tünde polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az anyatejes táplálás csodálatos lélekhíd az anya és gyermeke között. Az ünnepi műsort követő szakmai előadásokon számos jó tanácsot kaptak az édesanyák.

Vallyonné Perdi Erzsébet Mónika is oklevelet vehetett át
Fotó: Illés Anita

Bomlászné Vajda Andrea védőnő felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az anyatej a kisbabák számára.

– Az anyatej táplálékot, védelmet és szeretetet jelent a csecsemőnek – hangsúlyozta Sárköziné Nagy Szilvia szoptatási tanácsadó, védőnő. Banka Erika védőnő pedig a babamasszázs jótékony hatásáról beszélt.

Mint mondta, a nálunk újdonságnak számító babamasszázsnak a keleti kultúrában évezredes hagyományai vannak. A babák és kisgyermekek biztonságos hordozásáról Molnárné Kisbalázs Hajnalka hordozási tanácsadó tartott rövid ismertetőt. A rendezvényen virággal, oklevéllel köszöntötték a szoptató édesanyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában