Szolnok/Kecskemét

2019.08.23. 11:30

Dr. Fülöp Tamás lett a kecskeméti egyetem rektora

Hivatalossá vált dr. Fülöp Tamás kinevezése ez év augusztus elsejétől. A kecskeméti Neumann János Egyetem rektoraként számos tervet és előrevivő vál­to­zást szeretne megvalósí­­ta­­ni a következő négy évben.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Korábbi fotó/Mészáros János

– Amellett, hogy ez igen nagy megtiszteltetés, persze komoly kihívás is – kezdte dr. Fülöp Tamás. Hozzátette, hogy bizony hosszú ideig tartott a rektorválasztási folyamat. A pályázati felhívás ugyanis még tavasszal jelent meg, a kinevezésre pedig most került sor.

Időközben az egyetem életében is változás történt, a szolnoki gazdálkodási kar kivált az intézményből.

– A pályázati eljárás során volt lehetőségem alaposan átgondolni, hogy milyen stratégiai tervekkel, illetve rövid távú intézkedésekkel tudnám hatékonyan és eredményesen megvalósítani az intézmény vezetésével kapcsolatos célkitűzéseimet. Úgy gondolom, hogy a stabilitás és a kiegyensúlyozottság alapfeltétele a megfelelő működésnek. A programomban is szerepel, hogy hallgató- és szolgáltatás-centrikus gondolkodást, illetve működést szeretnék megvalósítani. Ehhez hozzátartozik, hogy a felsőoktatási és akadémiai terület presztízsét megerősítjük, intézményi, valamint vállalati kapcsolatainkat továbbfejlesztjük, illetve modern oktatásmódszertani elemeket is alkalmazunk – fejtette ki.

Dr. Fülöp Tamás augusztus elsejétől vette át a Neumann János Egyetem vezetését.
Fotó: Beküldött fotó

A rektor egyébként szintén gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a tehetséggondozás és a tudományszervezés területein. Ezek nagy részét Szolnokon szerezte, szoros szálak fűzik a megyeszékhelyhez.

Felsőoktatási pályáját a volt Szolnoki Főiskolán kezdte, ahol 2012-ben főiskolai tanári címet kapott. Intézményvezetőként öt éven át dolgozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban, illetve három évig munkálkodott a Magyar Nemzeti Levéltár megyei levéltárakért felelős főigazgató helyetteseként. Megbízatása Kecskemétre szólította, de hálával gondol ezekre az évekre, saját bevallása szerint sokat köszönhet a városnak, a helyi embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában