Jászberény

2019.08.22. 14:00

Étkezési túrókat ellenőriztek

Áruházlánci és kistermelői étkezési túrók beltartalmát vizsgáltatta meg a jászberényi központú Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ).

Illés Anita

Tizenegy különféle termékben a zsírtartalom mellett a szárazanyag-tartalmat és annak zsírtartalmát is mérték – közölte a szövetség sajtóközleménye.

Az ellenőrzött termékek közül egy áruházi túró termékmintája sem a szárazanyag-tartalom, sem az abban mért zsírtartalom alapján nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak, így az csak zsírszegény kategóriába sorolható. A túró ötféle, így sovány, zsírszegény, félzsíros, zsíros és zsírdús zsírtartalommal hozható forgalomba. Az áruházakban többnyire a zsírszegény és a félzsíros jelenik meg.

A vizsgálat során négy kistermelő esetében sem a terméken, sem pedig az árusítóhelyen nem találtak a túró zsírtartalmi besorolására utaló jelölést, ami fogyasztói szempontból kifogásolható. A FÉBÉSZ közleménye szerint azok, akik jobb minőségű étkezési túrót szeretnének vásárolni, azoknak a kézműves túrókat ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában