Vélemény

2019.08.08. 20:00

Ez olyan lecke, amit csak az élet taníthat meg

Még csak most kezdődött az augusztus, ám sok családban már zajlanak a beiskolázással kapcsolatos előkészületek. A boltok polcain végeláthatatlan füzet- és írószertenger csábítja a kicsiket és nagyokat. Előttük pedig jól olvasható árak tartják a realitások talaján a szülőket.

Szabó Lilla Laura

A szeptemberi iskolakezdés a legtöbbek számára anyagilag igen megterhelő, főleg, ha több gyermek beiskolázásáról van szó. Ahogyan cikkünkben is olvashatják, egy elsős kisgyermek tanévkezdése akár a százezer forintos nagyságrendet is megközelítheti.

Visszaemlékezve, mi a húgommal mindig nagy izgalommal vártuk ezt a vásárlást. Imádtuk az új holmik és könyvek illatát. Szívesen rendezgettük a tollakat és filceket az eleinte cuki, később klassz tolltartóinkban. Elfogadó gyerekek voltunk, a szerényebb megoldásokkal is beértük.

Édesanyánk a takarékosság híve, számtalan gazdaságos füzet, toll és ceruzacsomag kísért végig minket az éveken. Olyan is előfordult, hogy semmit nem kellett venni, mert annyi volt még az eszközökből. A gimnázium első évében újra feltöltöttük a készleteket, amelyek érettségiig kitartottak.

A felsőoktatási tanulmányaimat munka mellett már saját magam számára finanszíroztam. A tandíjat is ideértve. De még mindig volt füzetem otthonról! Ha pedig valamit venni kellett, kétszer is meggondoltam, mire költök.

Azt hiszem, ez olyan lecke, amit csak az élet taníthat meg. Bolyhos végű rózsaszín tollak és szuperhősös radírok nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában