TISZAFÜRED

2019.08.07. 14:00

Johannita-segítséget kapott a füredi Platán Nyugdíjas Otthon

Bútoradományt szállított a Platán Nyugdíjas Otthonnak a Johannita Segítő Szolgálat néhány önkéntese a napokban.

Ujvári László

Egy évvel ezelőtt alakult meg a Johannita Segítő Szolgálat tiszafüredi önkéntes csoportja. Tagjai többek között Kékessy György, Lipcsey Ákos, Végh Ágnes, illetve Fodor Gusztáv, tiszaszentimrei és tiszaderzsi református lelkész. Az ő közreműködésükkel érkezett az említett bútorszállítmány, körülbelül négyszázezer forint értékben.

– Az adomány Hollandiából érkezett. Olyan bútorokat válogattunk ki, melyekre tapasztalataink szerint szükség van egy idősotthonban. Harminc széket, hat asztalt, három szekrényt és hat doboz pelenkát adtunk át – tudtuk meg Fodor Gusztávtól.

A füredi önkéntescsoport nemrég egy használt mentőautót kapott Németországból, amit a hazai központ átalakíttatott. Ezzel szállították le az adományt a tiszafüredi nyugdíjasotthon részére.

A Johannita Segítő Szolgálatot 1989-ben jegyeztette be néhány emigrációban élő magyar, a Johannita Lovagrend tagjai. Rendszeresen foglalkoznak karitatív jellegű önkéntes munkával Magyarországon és határon túli magyarok lakta területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában