Szolnok

2019.08.28. 19:00

Új szintre léptek a kardiológusok

A Szolnoki Kardiológiai Centrum szakmai felkészültsége a fiatalorvos-generáció számára is hosszú távú lehetőségeket jelent. Többek között erről beszéltek a meghívottak kedden egy sajtónyilvános eseményen, a szolnoki városházán.

Szabó Lilla Laura

– A huszadik kardiológiai konferencia igazán egyedülálló volt. Az ország számos pontjáról érkeztek orvosok, professzorok, akik nemcsak a helyszínnel, de a szakmai színvonallal is teljesen elégedettek voltak.

– Mindez pedig a konferenciaturizmus tekintetében szintén jelentős dolog. Nem is titkolt cél, hogy ebből a szempontból is szintet lépjünk – fejtette ki Szalay Ferenc polgármester. A hipertóniai konferencia pedig legalább ugyanekkora jelentőséggel bír.

Így erre is nagy hangsúlyt kívánnak majd fektetni. Ez a szakterület sok embert érint, többek között ezért rendkívül fontos a Szívügyünk Szolnok Alapítvány működése, mely már húsz éve igen sikeres.

– Az alapítólevélben egykor azt foglaltuk össze, hogy a betegek gyógyítását megfelelő szakmai háttérrel és felkészültséggel hajtsuk végre. Már az első évben szerveztünk konferenciát, és most így a huszadik után azt mondhatom, hogy a vártnál is nagyobb szakmai sikert értünk el.

– A gyógyítás és betegellátás kultúrájának folyamatos fejlesztése tehát visszaigazoltnak látszik. Ebben pedig Szalay Ferenc aktív támogatása is igen nagy szerepet játszott. Azt hiszem, ez a fajta együttműködés példamutató és értékteremtő – fejtette ki dr. Herczeg Béla, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet osztályvezető főorvosa, a kuratórium titkára.

Szót ejtett arról is, hogy a Szolnoki Kardiológiai Centrum az alapítvány közel százmillió forintos támogatásával korszerű műszerek birtokába jutott. Így képes volt kiemelkedni a vidéki kórházak sorából és európai színvonalú ellátást biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában