vélemény

2019.09.05. 14:00

Mindenki máshogy érkezik a szülőszobába

A szülés és születés élménye is meghatározó mind az anya, mind a baba számára. Egy várva várt találkozás, amire a felek hosszú időn át készülnek.

P. Pusztai Nóra

Ki tudatosan, ki kevésbé ráhangolódva érkezik a szülőszobába. Akadnak, akik az árral sodródnak az első randevúra. Mégis mindenképpen biztonságot nyújt az, ha tudjuk, mire számíthatunk.

Erről mesélt hírportálunknak Kiss Olga szolnoki dúla, aki szülésre felkészítő beszélgetéseket tart a városban, de szívesen hívják baba-mama klubokba is.

Jómagam háromgyermekes anyukaként akár tapasztaltnak is mondhatnám magam ebben a témakörben, de mivel minden várandósság és szülés más és más, így én is csak egy vagyok a sok közül, akik ezt a csodát átélhették.

Az első csemeténket várva nemcsak a kicsiny lába, hanem a kíváncsiság is furdalta az oldalamat, hiszen nem tudtam, mi következhet. Rémtörténetek keringtek az interneten, és az utcai pletykák sem a szép emlékektől voltak hangosak.

Kérdéseimet az orvosnak feltéve készültünk a gyermekünk érkezésére. Megismertük a szülés megindulásának eltéveszthetetlen jeleit, kérve a sorsot, hogy tényleg felismerjem azokat az adott pillanatban. A második és harmadik gyermek világra jövetelénél már rutinosabbnak éreztem magam, de azért ők is tartogattak némi meglepetést számomra.

Azt mindenesetre igaznak vélem, hogy meglehetősen nehéz helyzeteket teremthet, ha kellő információ nélkül, kevés önbizalommal vágunk neki a szülésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában