SZOLNOK

2019.09.04. 19:59

Kitörési lehetőségeket keres a Red Eyes zenekar

Számos rendezvényen fellépett már a szolnoki Red Eyes zenekar. Reggae-rap zenéjükkel vonzzák hallgatóságukat a színpad elé. Saját szövegeikkel a városban felmerülő témákat dolgoznak fel. Egy budapesti tehetségkutatón a szeptemberi elődöntőbe jutottak tovább, melyre a napokban is gőzerővel készülnek.

P. Pusztai Nóra

A héttagú banda, a szolnoki Red Eyes zenekar tagjai másfél éve játszanak együtt.

Forrás: Beküldött fotó

A Provakáció fesztiválon, de még a városnapi rendezvényen is hallgathatták a feltörekvő szolnoki zenekar, a Red Eyes dalait az érdeklődők. A reggae-rap stílust ötvöző banda egyik MC-je, egyben frontembere, Juhász Dávid és gitárosa, Tiger Kadosa mesélt nekünk a héttagú együttesről.

– Nagyjából két éve alakultunk, de a jelenlegi formációnkban másfél éve játszunk együtt. A csapatból mindenki fiatalkorában kezdett zenélni – mondta Juhász Dávid, vagy ahogyan a zenei világban ismerik, Kolor. A hétköznap a zeneírásé, míg hétvégén a hangszeres próbáké a főszerep.

– Korábban Nagy Attilával, a másik MC-vel kész zenei alapokra rappeltünk, majd kitaláltuk, hogy jó lenne, ha élőzenével lépnénk a színpadra, és elkezdtük megszervezni. Összeállt a kollektíva: Nagy Attila, Nagy Eszti és én mikrofont ragadtunk, míg Mészáros Tomi adja alánk az ütemet, Bujdosó Balázs a basszust, Tiger Kadosa penget a gitárhúrokon és végül, de nem utolsó sorban Deák Robi billentyűvel teszi a dallamokat egésszé – részletezte Dávid.

A héttagúvá növekedett banda saját zenéivel csábítja a koncertjeire a közönségét. A csapatban mindenkinek megvan a saját egyénisége, kompromisszumokkal tudnak jól együttműködni.

– Kijelöltünk egy fő nyomvonalat, amerre a zenekarunk haladni szeretne, ezt mindenki egységesen követi – mondta a frontember.

Mivel a tagok nagy része is szolnoki, témáikat a körülöttük lévő világból, így a megyeszékhelyünk sajátosságaiból is merítik.

– A városunk kellőképpen inspirál, megfelelő táptalaja az ötleteknek – mesélte Dávid, majd kifejtette, hogy mindenről szívesen írnak dalt, amit megélnek vagy szeretnének megélni: csalódásokról, örömökről, hétköznapi dolgokról, bármiről, ami érinti őket.

Tehetségkutatók révén keresik a kitörési lehetőségeket, album készítésén dolgoznak, hiszen szakmájukban a minőségi referencia a legfontosabb.

– Nyáron lehetőséget kaptunk a Reggae Camp színpadán, hogy megmutassuk magunkat, mit is képviselünk. A megméretésen első helyet bezsebelve, hatalmas élménnyel és még nagyobb tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Budapesten is elindultunk egy tehetségkutatón, ahol továbbjutottunk az elődöntőbe, amit szeptemberben rendeznek meg. A fővárosban pontegyezőség után a zsűri minket választott a legjobbnak – hangsúlyozta Tiger Kadosa, a gitáros, aki fő célként a koncertek és fellépések számának növelését emelte ki.

A héttagú banda, a szolnoki Red Eyes zenekar tagjai másfél éve játszanak együtt.
Fotó: Beküldött fotó

Gyarapodó rajongótáborukat további saját számokkal szeretnék koncertjeikre csábítani. A zenei repertoárjuk bővítése érdekében jelenleg rézfúvóst keres a zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában