Szolnok

2019.09.05. 07:00

Külföldön is fellép a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus

Jubileumi évadnyitó koncertjéről és az idei hangversenyekről beszélt Molnár Éva, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus igazgatója a sajtótájékoztatón.

P. Pusztai Nóra

– A tizennyolc-húsz hónapon át tartó programsorozat során az elmúlt fél évszázadot az együttműködő partnereinkkel kapcsoljuk össze – hangsúlyozta a vezető, kiemelve, hogy az országban egyedülálló női hivatásos kamarakórus 1969 óta működik sikerrel a megyeszékhelyen.

A jubileum kapcsán a négy évszakhoz kapcsolódva hirdetik meg a hangversenyeket.

A szeptember 9-i évadnyitó koncerten hölgyuralom lesz, ugyanis a miskolci vonósnégyes, az Allegra Quartet zenéje is színesíti a programot. Karnagyként Kiss Boldizsár és Molnár Éva mellett a vendég Kocsis-Holper Zoltán is szerepet kap majd.

Előretekintve az őszi alkalmakra, az igazgató kiemelte a „Hangképek” nemzetközi estjeit és az Olaszországban rendezendő Botticelli Nemzetközi Kórusfesztivált is, ahol a magyar zenekultúrát és kórusmuzsikát képviseli megyeszékhelyünk nagy múltú kórusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában