SZOLNOK

2019.10.10. 11:30

A csatornázás után már az utat építik

Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása zajlott a megyeszékhely Vízpart körútjának környékén, ahol több mint egymilliárd forintból csatornáztak.

Mészáros Géza

A munkálatok befejezését követőn már az érintett utcák útfelületének helyreállítása zajlik. A Vízpart körút térségét néhány éve üdülőzónából lakóövezetté minősítette a város. Azóta számos fejlesztést hajtottak végre a környéken.

– Tizennégy utca útfelülete már szilárd burkolatot kapott, körülbelül ugyanennyi még hátra van – mondta el a Margit utcában tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester. – Jelenleg itt, illetve a Katalin, Emese és Gizella utcában dolgoznak a szakemberek – tette hozzá.

A hét ütemben megvalósult csatornázás eredményeként jelentősen javult a Holt-Tisza vízminősége, és közel ezeregyszáz ingatlan értéke növekedett, miután megoldották a szennyvíz elvezetését. Amint az elhangzott, a VCSM a csatornázást követően teljes körűen helyreállítja az utcák útburkolatának felületét.

A polgármester a beruházás kapcsán szólt a térséget érintő már megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztésekről is. Mivel sok kisgyermekes család költözik ki az övezetbe, indokolt volt a játszótér kibővítése, a Vízpart körúti idősek otthonában pedig jelenleg is zajlanak a munkálatok, melynek eredményeként a férőhelybővítésnek köszönhetően még több szépkorú költözhet be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában