KISÚJSZÁLLÁS

2019.10.09. 11:30

Elektromos kaput kapott a mentőszolgálat a várostól

A Kisújszállási Mentőszolgálat elektromos vezérlésű hidraulikus nagykaput kapott a várostól.

Daróczi Erzsébet

Az átadáson Kecze István polgármester úgy fogalmazott, az tudja ezt igazán értékelni, aki már átélte, mi mindent jelenthet egy perc baj esetén.– A távirányítós nagykapu által fontos másodperceket nyerhet a mentő személyzete, amely ilyenkor az idővel versenyez – hangsúlyozta a városvezető.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint is fontos ez a segítség, mert a gyorsaságon túl, az egész napos mentés után, a hazaérkező fáradt mentősök kényelmét is segíti, hiszen zuhogó esőben, hóban nem kell kiszállniuk, kinyitniuk a kis-, majd a nagykaput, hogy beálljanak az udvarra, végül becsukniuk azt. Mivel a mentősök munkája sosem lesz könnyű, így minden plusz segítség könnyítheti azt – fogalmazott.

A kisújszállási mentősök évente kétezer feladatot látnak el, az autóik százezer kilométert futnak, így ez a kapu maximálisan ki lesz használva, melyért köszönet a városnak – mondta dr. Korcsmáros Ferenc OMSZ régió igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában