JÁSZAPÁTI

2019.10.05. 09:30

Érdekes helytörténeti kiadvány jelenik meg

A Jászapátiak Baráti Egyesülete kiadásában jelenik meg várhatóan decemberben dr. Suba Györgyné népművelő, helytörténeti kutató „Az egyház ellen elkövetett visszaélések a Tanácsköztársaság idején a Jászságban” című könyve.

Illés Anita

A Tanácsköztársaság éveiben a polgárok ellen elkövetett támadásokat általában kutatják és leírják a helytörténészek, de az egyház elleni tettek ezekből sok esetben kimaradnak. Ezt felismerve, a szerző évek óta kutatja a témához kapcsolódó korabeli dokumentumokat.

A hiánypótló kiadvány többek között a megyei levéltár, az Egri Főegyházmegyei Levéltár, az Egri Főegyházmegyei Könyvtár, a jászsági és megyei folyóiratok, az eddig megjelent könyvek, az Egressy és Suba család magángyűjteményében fellelhető dokumentumok alapján készül el. A könyvkiadás összefogással valósulhat meg, előkészítésében a szerző mellett többen is feladatot vállalnak.

Az előfizetők kedvezményesen juthatnak hozzá a könyvhöz, amely október 30-ig előfizethető a Jász Múzeumban, a jászsági plébániákon és könyvtárakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában