Mezőhék

2019.10.12. 15:30

Mesés foglalkozást tartottak a könyvtárban

Különleges világok elevenedtek meg a mezőhéki könyvtárban. A közelmúltban Kalotainé Gacov Szerafina tartott meseterápiás foglalkozást.

Szabó Lilla Laura

A foglalkozásokat mesehősök rajzolásával zárták

Forrás: Beküldött fotó

A másfél órás esemény elsősorban a legkisebbeknek szólt, de szívesen fogadták a felnőtteket is. A fejlesztő meséken keresztül mutatott be számos helyzetet és tulajdonságot, amelyekkel bárki találkozhat a való életben. A kicsik maguk is átélhették a hősök kalandjait és megpróbáltatásait, a történet végén pedig megbeszélték a felmerülő kérdéseket, érzéseket.

A módszer számos témát képes felszínre hozni a gyermekek lelkéből, így egyúttal igen hatékony személyiségfejlesztő eszköz is. A papírszínház szintén egy kiváló műfaj, Japánból származik. A festett és rajzolt helyszínek, valamint papírfigurák segítenek könnyebben megjeleníteni a történetet.

A foglalkozásokat mesehősök rajzolásával zárták
Fotó: Beküldött fotó

A foglalkozásokat a szakember közös rajzolással zárta, ahol pozitív és negatív hősöket alkottak meg a gyerekek. A lelkes csapat nagy odafigyeléssel hallgatta a meséket, és szívesen vett részt a záró feladatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában