KISÚJSZÁLLÁS/SZENTENDRE

2019.10.02. 09:30

Öt esküvőt tartottak meg egyszerre

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének őszi találkozóján fogadott egymásnak örök hűséget a megyénkbeli Herczegh Viktor és Örökös-Tóth Csilla.

P. Pusztai Nóra

A közönség nagy örömére az öt menyasszony egyszerre dobta el a csokrát

Fotó: Beküldött fotó

– Az ötlet az egyik barátnőmtől jött, aki látta a meghirdetett pályázatot, amelyben harminc év alatti jegyespárokat kerestek. Eredetileg 2020 májusában szerettük volna kimondani egymásnak a boldogító igent, de úgy voltunk vele, hogy pályázunk. És végül mi is az öt szerencsés párosok egyike lettünk. Egy évvel korábban a barátnőm esküvőjén az akkor még a vőlegényem elkapta a harisnyakötőt én pedig a csokrot. A babona azt tartja, hogy arra rá következő egy évben mi is összekötjük az életünket és végül így is lett. Külön jól alakult – mesélte a kisújszállási Herczegh Csilla.

Fotó: Beküldött fotó

– Eleinte nehezen tudtuk elképzelni a férjemmel, hogy miként lesz kivitelezve az öt esküvő egyszerre, de a nagy napunkon minden gördülékenyen ment. A szentendrei polgári szertartás egyszerre zajlott, viszont voltak olyan elemei, amikor az anyakönyvvezető minden menyasszonyt, illetve vőlegényt egyesével kérdezett végig. A fogadalmát mindenki egyszerre mondta el. És mikor már hivatalosan házasok lettünk, akkor az anyakönyvvezető minden ifjú házaspárt bemutatott a családnak, illetve a közönségnek egyaránt. Még a csokrokat is közösen dobtuk el a többi lánnyal.

A közönség nagy örömére az öt menyasszony egyszerre dobta el a csokrát
Fotó: Beküldött fotó

– A készülődés mint minden esküvőnél itt sem volt egyszerű, bár nagy segítség volt, az amit a NOE biztosított nekünk. De emellett ami a készülődést illeti meg volt minden izgalom. A megfelelő ruha, a menyasszonyi csokor, a cipő kiválasztása, tehát minden, ami ahhoz kell, hogy a nagy nap tökéletes legyen.

Fotó: Beküldött fotó

A családalapítási terveikről Csilla elmondta: nekem van egy testvérem, ami szerintem a legjobb dolog egy gyerek életében, hogy van akivel megossza a boldog perceit, illetve a csínytevéseit. A férjem egyedüli gyerek, így ő mindenképpen nagycsaládot szeretne.

– Számunkra fontos az, hogy ha gyerekünk lesz, legyenek testvérei, hogy tudjanak támaszkodni egymásra, ha mi már nem leszünk ott nekik – vallják a friss házasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában