Szolnok

2019.10.13. 11:30

Tiszabőről elszármazottak találkoztak a művelődési házban

Jó hangulatú beszélgetések és nosztalgikus élmények színesítették a napokban a szandaszőlősi művelődési ház programját.

Hartai Gergely

Közel hetvenen vettek részt az idei rendezvényen

Forrás: Beküldött fotó

A közelmúltban az intézmény adott otthont a Tiszabőről elszármazottak találkozójának, melyen az idén közel hetvenen vettek részt.

– Immár tizenharmadik alkalommal találkoztunk, s már a jövő évi összejövetel időpontja is megvan, szeptember tizenkilencedike – taglalta hírportálunknak dr. Horváth Károlyné.

Közel hetvenen vettek részt az idei rendezvényen
Fotó: Beküldött fotó

A programok állandó résztvevője hangsúlyozta, az ország számos pontjáról érkeztek egykori tiszabőiek, így például Fótról és Dunakesziről is. Megtudtuk, hogy a hagyománnyá vált találkozó korábban egy könyv létrejöttét is megihlette. A Falusirató című kiadvány a község múltjába ad betekintést az onnan elkerült lakók régi történetein, mindennapjain és képi emlékein keresztül.

– A Tiszabőről elszármazottak leszármazottjai messze földre is elvitték a könyvet. Került belőle az Egyesült Államokba, Erdélybe és Ukrajnába is – összegzett dr. Horváth Károlyné, a kiadvány szerzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában