Cserkeszőlő

2019.10.03. 16:30

Több száz érdeklődőt vonzott a szüreti bál

Idén negyvenedik alkalommal rendeztek szüreti bált a faluban. A méltán népszerű esemény hagyományosan reggel zenés ébresztővel indult.

P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

Több százan gyűltek össze a faluban, hogy részt vehessenek a rendezvényen. A szüreti felvonulás biztosítását a Cserkeszőlői és Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület tagjai motorral és autókkal végezték. A környék fogatai képviselték településüket, végigvonulva a főbb utcákon. Egyebek mellett Tiszaföldvár, Cibakháza, Tiszakürt, Kunszentmárton és Szelevény hintói alkották a kígyózó sort.

Fotó: Beküldött fotó

– Közel harminc fogat és a lovas alkotta a felvonulást. Külön meglepetés volt, hogy Rákóczifalváról betyárok is érkeztek lóháton. A szüreti menetet a Dankó Rádió élőben közvetítette, a megállóknál különféle műsorokkal szórakoztatva a nagyérdeműt. Felléptek a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, a helyi óvodások, Balla Tibor citeraművész, de még a törökszentmiklósi „Ezerjó” Néptáncegyüttes is – taglalta Fenyvesi Zoltán, a rendezvény egyik szervezője.

Fotó: Beküldött fotó

– Felkértük a lakosságot, hogy az elmúlt negyven év fényképeit és videóanyagait juttassák el hozzánk, digitalizálás után a sportpályán felállított mozisátorban vetítettük le, mellyel nosztalgikus hangulatot teremtettünk – mondta a szervező, aki kiemelte, hogy közel negyven egykori csősz és bíró is meghívást kapott az eseményre.

– Az elmúlt időszakban legtöbbet szerepelt bíró és bíróné átadta a stafétát a fiataloknak a cserkeszőlői körforgalomnál – részletezte az eseményeket Fenyvesi Zoltán, aki megemlítette, hogy a Budapesti Operettszínház művészeinek fellépése is különlegesre sikerült szüreti bálon.

Az évről évre egyre népszerűbb eseményre a Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ vendégeit is kicsábítják az utcára, a fürdő előtti megállónál is táncbemutatókkal színesítették a programot. A rendezvényre idén közel ezerötszázan látogattak el, a sportpályán hajnalig szólt a zene, a talpalávalót a Csík Molnár Trió biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában