Szolnok

2019.11.12. 14:00

Együtt ünnepelték a közös évfordulót

Különleges megemlékezést tartott a könyvtár és a múzeum hétfőn.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Mészáros János

A Szolnok Város Közkönyvtára és Múzeumi Gyűjtőhelye megnyitásának nyolcvanötödik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget. Délelőtt koszorút helyeztek el a Táncsics Mihály úti lakóépület falán található emléktáblán. Később pedig különböző előadásokkal mutatták be az intézmények múltját és jelenét.

– Legutóbb a nyolcvanadik évfordulót ünnepeltük így közösen a múzeummal. Az alapítás dr. Balogh Béla nevéhez fűződik, aki a városi értelmiség aláírásgyűjtő akciójának hatására indította el a folyamatot – részletezte Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója.

Az alapítás érdekességeiről, a teljes történetéről Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi, a Damjanich János Múzeum igazgatóhelyettese mesélt a látogatóknak.

A könyvtárban pedig az intézmény igazgatója mutatta be a megújult tereket, épületrészeket.

– Fontos kiemelni, hogy akadálymentesítettük a főbejáratot, valamint a vizesblokkokat. Emellett festési munkákat és világítástechnikai újításokat is sikerült megvalósítanunk – részletezte Czakóné Gacov Katalin.

A vezető kiemelte, hogy az ifjúsági részlegen szintén jelentős felújításokat végeztek, az is megújulva várja a legfiatalabb látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában