Vélemény

2019.11.05. 16:30

Csatlakozás hasznos nemtevékenységekhez

Ha manapság kevés időt tölt az ember szabad ég alatt, s csak kitekint az ablakon, láthatja a sűrű, őszi esőfüggönyt, ami minden mögöttest eltakar.

Mészáros Géza

A jól felkészült meteorológusok, de a botcsinálta időjósok szerint is csapadékos, tehát nedves novemberre számíthatunk. Mindeközben nyakunkon – stílszerűen torkunkon – a „Száraz November”, azaz ezzel az elnevezéssel negyedik éve egyhavi rendszerességgel zajló, pia nélküli önmegtartóztató program. A kezdeményezés egyébiránt jótékony hatású, akár kalapomat megemelve koccinthatnék is rá, már ha a pohárcsörgéssel nem bántanám meg az érzékeny fülű, s főleg lelkű érintetteket. Az akció résztvevői ugyanis azt mérhetik fel, hogyan bírják egy hónapig alkohol nélkül. Nem azért, hogy utána soha többet ne igyanak, hanem hogy jobban megismerjék magukat, illetve az alkoholhoz fűződő viszonyukat.

Nem mintha túlzásba vinném az iszogatást, ám a hétfő reggeli borotválkozásom közepette az egészségemre kellő szeretettel és odafigyeléssel ügyelő feleségem finom tapintatossággal jelezte, akár csatlakozhatnék is e hasznos novemberi programhoz. Galamblelkével azt is megjegyezte, hogy a piapuritánsági kezdeményezésbe bevonhatnám apósomat, aki ugyebár az ő jó kedélyű édesapja. Továbbá gyümölcsérlelésben jártas vejemet, valamint korántsem fele-, mint inkább egészbaráti futballcsapatom összes, a folyadékpótlást a szívükön viselő összes tisztességes tagját, akik velem együtt mindannyian csupán alkalmi ivók.

Drága páromat türelmesen végighallgattam, belenéztem a tükörbe, s mélyen elgondolkoztam a felvetésén. Milyen igaza van! Egy ilyen esős november tökéletesen alkalmas arra, hogy valamilyen hasznos nemtevékenységbe belevesse magát egy valamire való férfiember. Határozott mozdulattal letettem a borotvámat, s elhatároztam a csatlakozásomat. Mégpedig a „Movember” nevű akcióhoz, mely a novemberi bajusznövesztéssel hívja fel a figyelmet a rendszeres prosztata-vizsgálatok fontosságára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában