Kultúra

2019.11.04. 15:33

Plácido Domingo Szegeden is varázsolt

Az M5 csatorna vasárnap este mutatta be Plácido Domingo Szegeden rögzített koncertjét. A világsztár Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentrumában, a Szent Gellért Fórum nyitóestjén közel hatezer néző előtt aratott hatalmas sikert.

MW

A Plácido Domingo Classics fesztivál keretein belül, és a Szeged-Csanádi egyházmegye partnerségével megrendezett történelmi eseményen Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök köszöntötte a megjelenteket. A katolikus főpap kiemelte, hogy az első írásos utalás a magyar zenére Szent Gellért legendájában olvasható, és ezért is különösen öröm, hogy Szeged első püspökéről elnevezett rendezvényközpont ad helyet a kivételes koncertnek, mely egyben az avatása is a komplexumnak.

A szegedi stadionavatón a közönség hatalmas ovációval fogadta minden idők legsikeresebb operasztárját, aki első alkalommal lépett fel a Dél-Alföldön. A közel másfél órás televíziós produkcióban a zenei esemény legemlékezetesebb műsorszámai a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével és Eugene Kohn dirigálásával csendültek fel. A Kecskés László rendező és Hara Lilla zenei szerkesztő nevével fémjelzett másfél órás produkcióban a közönség nagy örömére Plácido Domingo szinte mindvégig a színpadon volt és népszerű operarészletekkel, ismert zarzue­lákkal, operettslágerekkel hódította meg a közönséget. A legendás művésznek ­napjaink egyik legkeresettebb szopránja, a világszerte ünnepelt, Grammy-díjas Ana María Martínez volt a partnere. A nyitóest egyik különösen szép pillanata volt a két Plácido Domingo, azaz apa és fia kettőse, akik a szeretetről énekeltek. A világsztár a zenei eseményt Erkel Bánk bán operájának népszerű részletével, a „Hazám, hazám” áriával zárta.

Az M5 koncertfelvétele előtt Bartha Krisztina „Viva la musica” filmje adott bepillantást a több mint háromszáz fős művészeti, színpadtechnikai és televíziós csapattal megvalósult produkció kulisszái mögé. Az M5 stábja nem csak az előkészületek történéseit elevenítette fel, hanem megszólaltathatta a nemzetközi operajátszás Szegedre érkezett új Grammy-díjas csillagait is, Ana María Martínez és Edward Parks operaénekeseket, akik a példaképükről, Plácido Domingóról mesélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában