Mezőtúr

2019.12.18. 16:30

Helyi kiadványok kerültek az értéktárba

Új elemekkel bővült a Mezőtúri Települési Értéktár a közelmúltban.

Szabó Lilla Laura

A gyűjteményben már a mezőtúri sajtótermékek is szerepelnek.

– A Mezőtúr és Vidéke című városi, közéleti lap, a Lámpás című folyóirat, valamint a Túri Kalendárium gyarapítja a kincseink sorát – mondta Berczeliné Boldog Mária, a helyi értéktár elnöke. Kiemelte, bárkinek lehetősége van arra, hogy a bizottság elé terjesszen általa fontosnak ítélt helyi jellegzetességeket, értékeket. A sajtótermékek kapcsán dr. Keresztes Károly nyugdíjas háziorvos tette ezt meg.

– Igen alapos munkát végzett. Örömmel vettük a jelöléseket, amelyek szerencsére pozitív elbírálást kaptak – említette az elnök. A városi lap hosszú múltra tekint vissza. Hetente jelenik meg és minden aktuális hírt, információt tartalmaz, amely Mezőtúrhoz kötődik. A kiadással kapcsolatos feladatok a Közösségi Házhoz tartoznak, ez egyetlen évet kivéve, a rendszerváltás óta mindig is így volt. A Lámpás című folyóirat 2012 óta létezik, a Bodoki Fodor Helytörténeti Egyesület lapja. A lapot negyedévente adják ki, és elsősorban helytörténeti, közművelődési és irodalmi témákkal foglalkozik.

– A Túri Kalendárium pedig tulajdonképpen egy összegzés az elmúlt évről.

Ez egy viszonylag kis példányszámban készülő anyag, ám igen gazdag beltartalom­mal rendelkezik, 2015-ben jelent meg először. Azt hiszem inkább „beszélgetős” könyvnek nevezném, nem annyira hagyományos kalendárium. A város történéseit, személyiségeit és fontos eseményeit mutatja be. Az idei már elkészült, akár a karácsonyfa alatt is megállja a helyét – részletezte Berczeliné Boldog Mária.

A sajtótermékek mindegyi­két helyben adják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában