Galériával

2019.12.03. 19:00

Programsorozat szépíti az örömvárás időszakát Jászberényben

Hangulatos fényárban pompázik Jászberény, advent első vasárnapján pedig fellobbant az első gyertya lángja a város adventi koszorúján.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az eseményen Budai Lóránt polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd Resch Tamás káplánnal közösen meggyújtották az első gyertyát. Szívhez szóló dalcsokorral közreműködött a Cantate Nobis Énekegyüttes. Advent első vasárnapján este Rákász Gergely koncertorgonista Karácsonyi történtek című zenei időutazása igazán lélekemelő élményt adott a közönségnek.

Az adventi rendezvénysorozat ebben az évben is minden korosztálynak számos különleges programot kínál. December 7-én délelőtt ünnepre hangoló játszóház lesz a Hamza Múzeumban, ahol különböző technikával karácsonyi képeslapokat, dekorációkat készíthetnek el a résztvevők, majd délután négy órakor a Székely Mihály Kórus adventi hangversenyt ad a Szentkúti templomban.

Advent második vasárnapján játékos nap, családi matiné, a Palotásy János Vegyeskar előadása, gyertyagyújtás szépíti az örömvárás időszakát. Az ünnepi pódiumon pedig Leonard Cohen estet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában