Galériával

2019.12.03. 16:30

Segítőkutyával tartottak bemutatót Jászberényben

A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából kedden délelőtt a Városi Könyvtár kamaratermében idősek és fiatalok érzékenyítő bemutatón és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a siketek világával, jelnyelvi kommunikációjával.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az eseménynek négylábú vendége is volt. Franyó Borbála, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár könyvtárosa, valamint fogyatékosságügyi koordinátora és hangjelző kutyája, Borzas érdekes bemutatót tartottak az érdeklődőknek. A szakember hasznos információkat osztott meg a hallgatósággal. Kitért többek között arra a folyamatra, mely során egy kutya a megfelelő kiválasztás, kiképzés és vizsga után a fogyatékkal élő ember segítőjévé válik.

Az érzékenyítő programnak Borzas is aktív közreműködője volt, így a közönség láthatta, hogyan segíthet az eb a hallássérült embereknek. A fogyatékossággal élők nemzetközi napját (december 3.) egyébként az ENSZ hívta életre 1992-ben. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában