Galériával

2019.12.10. 17:30

Új eljárásokkal ismerkedtek a tanulók a berényi alkotóműhelyben

Digitális Közösségi Alkotóműhelyt (DKA) adtak át a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tagintézményének a közelmúltban.

Illés Anita

Átadták a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt

Fotó: Pesti József

Az alkotóműhelyek külföldi példák alapján Magyarországon is kezdenek elterjedni, ahol a résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és digitális eszközöket. A DKA fontos célja, hogy a cselekedve tanulás és a modern technológiák megismertetése beépüljön a hazai oktatásba, így a szakképzés megfelelően tudja követni az iparban megjelentő innovatív eljárásokat.

A jászberényi műhelyt a Rákóczi úti volt iskola egyik termében alakították ki, ahol a diákokat interaktív formában készítik fel azokra a tevékenységekre, amelyeket majd a munkáltatók is elvárnak tőlük. A közösségi tér a pályaorientációt is szolgálja, hiszen a pályaválasztás előtt állók érdeklődését is szeretnék felkelteni a foglalkozásokkal.

Az alkotóműhely megnyitóján köszöntőt mondott Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja és Tamás Zoltán tagintézmény-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában