TÖRTEL

2020.01.10. 07:00

A település több utcáját is felújítanák

Újévi köszöntőjében fogalmazta meg az idei évre tervezett elsődleges feladatokat a falu polgármestere.

Hartai Gergely

A polgármesteri hivatal közzétette az idei terveket

Fotó: Hartai Gergely

Godó Tibor a polgármesteri hivatal közösségi oldalán arról számolt be, hogy a legfontosabb célkitűzések között szerepel egyebek mellett a folyamatban lévő beruházások szerződésekben rögzített feltételekkel és határidőre történő befejezése. Elsősorban az óvoda, a csapadékvíz-elvezetés, valamint a Kőrösi és Somogyi Béla út esetében.

Az önkormányzat fókuszában szerepel még az Árpád, a Malom és a Fegyver utak állapotának javítása, a bölcsődei férőhelyek kialakítására irányuló beruházás előkészítése, elindítása. Illetve új gépjármű vásárlása a tanyagondnoki szolgálat számára.

A polgármesteri hivatal közzétette az idei terveket
Fotó: Hartai Gergely

Tervben van további hulladékgyűjtők elhelyezése a köztemető területén, ahogyan az orvosi szolgálatok véglegesítése is a praxisok betöltésével. Idén valósulhat meg a polgárőr egyesületek munkájának támogatása, irodahelyiség biztosításával.

Folytatnák a járdaépítéseket, rendbe hoznák a buszmegállókat és azok környezetét, a faluszépítő akciók szervezésébe pedig bevonnák a lakosságot, a civil szervezeteket és intézményeket.

Ugyancsak ebben az évben kerülne sor a Törtelért Községfejlesztő és Szépítő Egyesület létrehozására, a civil szervezetek számára újabb pályázat kiírására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában