A városnak is varrnak maszkokat a karcagi ovi dolgozói

A Madarász Imre Egyesített Óvoda is bekapcsolódott a szájmaszkok varrásába. A részletekről Gulyás Ferencné intézményvezetőt kérdeztük.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

— Ebben a különleges, nehéz helyzetben feltérképeztük a humán erőforrásainkat, hiszen a gyerekeket ügyeleti rendszerben látjuk el az elrendelt rendkívüli szünetben. Így 13 varrni tudó kolléganő -pedagógiai asszisztensek, dajkák, irodai dolgozók, óvónők- bekapcsolódtak a maszkvarrásba. Elsőként óvodáink dolgozóit, a gyerekeket láttuk el, aztán juttattunk a családtagok részére, s jelenleg a partner intézményeinket, a hivatalokat támogatjuk azzal, hogy az általunk készített szájmaszkokat átadjuk nekik, védve egészségüket, környezetüket ebben a rendkívüli helyzetben. A kolléganőim már ezernél több maszkot varrtak meg.

A Táncsics 17-es óvodában a maszkokat Kovács Imréné pedagógiai asszisztens és Kovácsné György Irén gazdasági dolgozó varrja, Libor Terézia dajka vasalja
Fotó: Daróczi Erzsébet

— Kitől kaptak ehhez támogatást, anyagot?

— Humán erőforrásaink feltérképezése mellett az anyagi lehetőségeinket is felmértük, hiszen az óvodáinkban nagyon sok olyan kisebb-nagyobb textília van, amelyet az elmúlt hetekben, hónapokban kaptunk különböző vállalatoktól, üzletekből. Először ezek megvarrására kerül sor, s már kaptunk anyagot olyan helyekről adományként, akiknek szájmaszkot készítettünk. Emellett mi is vásároltunk, hiszen nagyon fontosnak gondoljuk, hogy a maszkellátás teljes körű legyen az óvodai környezetben.

—Sok kisgyermek veszi igénybe az ügyeletet?

— Jelenleg 40 gyermek van a 9 óvodában, s nekik itt, a többieknek otthon biztosított az étkezés. Az irodában igyekszünk egyre kevesebb ügyet személyesen intézni, az így felszabadult erőforrásainkat mozgósítva, mától elindítottunk a közösségi portálon a „a karcagi óvodások tarka-barka percei” oldalt, ahol az óvodásoknak és szüleiknek segítséget nyújtanak az óvó nénik az otthonlétben egy kis játékkal, mesével, kézműveskedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában