Galériával

2020.03.01. 15:30

Négyévszakos játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden

Hamarosan új attrakcióval gyarapodik a Tisza-tó, hangzott el február 29-én, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban tartott szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Ujvári László

– Mára a Tisza-tó egy kedvelt kirándulóhelyből vonzó üdülési célterületté vált, amelyet alátámaszt a dinamikusan növekedő vendégéjszakák száma, mely meghaladja a négyszázhetvenkétezret – hangsúlyozta F. Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett: Tízmilliárd forint összegű beruházási program indult el a Debrecen, Hortobágy, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó alkotta kiemelt turisztikai régióban.

– Egy kormánydöntés értelmében újabb, turisztikai vonzerőt növelő beruházás indulhat el – jelentette be Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. A tervek szerint, Tiszafüreden fog megépülni a Tisza-tavi Természetbúvár Játszóház és Túraközpont. A több száz millió forintos fejlesztés 2022 tavaszára készülhet el.

Mérföldkőnek nevezte a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút megépítésének idei befejezését Ujvári Imre, előbbi település polgármestere. Nyáron már biztonságosan, a forgalomtól elzárt területen kerékpározhatják körbe a Tisza-tavat.

A települések közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta és a fejlesztések összehangolását szorgalmazta Magyar Csilla, Kisköre polgármestere. A március 14-én megrendezésre kerülő abádszalóki böllérfesztiválra hívta fel a figyelmet Balogh Gyula.

– Idén május elsejétől teljes kapacitással kezdi meg működését a húsz hajóból álló nyaralóhajó flotta – magyarázta Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. projektvezető-helyettese.

A sajtótájékoztatót követően került sor az első szezonnyitó kerékpáros napra, ahol több száz gyermek ismerkedhetett a kerékpáros közlekedéssel, a bátrabbak ügyességi versenyen is megmérették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában