elővigyázatosság

2020.03.14. 14:00

Súlykorlátozással is védik a kunszenti híd állapotát

Súlykorlátozást vezettek be a város központjában található régi Körös-hídon. Bár leginkább személyautók közlekednek rajta, az intézkedés a műszaki állag megóvása érdekében mégis szükségessé vált.

P. Pusztai Nóra

– Átadták az M44-es hídját és a 45-ös út Körös fölötti hídja is működőképes, így az áthaladó teherautók két alternatíva közül is választhatnak – mondta dr. Péter Zsuzsanna aljegyző, aki tovább részletezte a problémát. – Még korábban készült egy statikai felmérés a régi Körös-híd állapotáról. A pillérek és a hídtest közötti görgők felújítása vált indokolttá, így a szakemberek javaslata alapján bevezettük az öttonnás súlykorlátozást – tudtuk meg az aljegyzőtől.

Kifejtette, hogy a várható hőingadozás mellett a nagy tömegű gépjárművek közlekedéséből adódó dinamikus terhelés elősegítené az elemek kopását további rongálódást eredményezve.

– A híd romló állapota miatt döntöttünk úgy a városgondnoksággal, hogy bevezetjük a súlykorlátozást – mondta Wenner-Várkonyi Attila, a település polgármestere. Hozzátette: a képviselő-testületi ülésen a költségvetés tárgyalásakor írásos formában rögzítették, hogy elő kell készíteni a javítási terveket.

Az előzetes becslések szerint több tízmillió forintba kerülne a munka. Abban bízik a város vezetése, hogy pályázati forrásból végezhetik el a szükséges munkálatokat, hiszen a fedezetet az önkormányzat saját forrásból nem tudja előteremteni, ahogy a teljes felújításra fordítandó több százmillió forintot sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában