A jászberényi iskola arcpajzsot adományozott a helyi kórháznak

A jászberényi Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskola kedden harminc darab 3D-s nyomtatóval készített, koronavírus elleni védekezésre kifejlesztett arcpajzsot adományozott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak.

Illés Anita

Túróczi Béla, a Digitális Alkotóműhely szaktanára is részt vesz a gyártásban

Fotó: Gémesi Balázs

– A Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális alkotóműhelye is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, melyben arcvédő pajzsokat állítanak elő digitális nyomtatókkal, s amiket az egészségügyben dolgozóknak ajándékoznak. Ezt a kezdeményezést látva Fodor Sándor, a KÁTA CNC fejlesztési vezetője a Facebookon létrehozott egy csoportot, mellyel összefogja a jászberényi 3D nyomtatósok közösségét – tájékoztatott Tamás Zoltán, a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója, aki kapcsolatba lépett a csoport létrehozójával.

Túróczi Béla, a Digitális Alkotóműhely szaktanára is részt vesz a gyártásban
Fotó: Gémesi Balázs

Az intézmény Digitális Alkotóműhelye és két szaktanára, Túróczi Béla és Hajnal András Sándor csatlakozott a kezdeményezéshez és elkezdődött az arcvédő pajzsok gyártása. A védőeszközök előállításában Kovács József vállalkozó is segített 3D nyomtatóival. Az arcpajzsok gyártását folyamatosan végzik a szakemberek.

Fotó: Gémesi Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában