Arcpajzsokat adományoztak a szolnoki kistérség településeinek

A szolnoki Ádám Csaba informatikus kezdeményezése – 3D-ben nyomtatott arcpajzsokat eljuttatni a legmegfelelőbb helyekre – ismét célba talált.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros János

Ezúttal a szolnoki kistérség – a megyeszékhelyet leszámítva – tizenhét települése önkormányzatainak (Besenyszög, Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Martfű, Nagykörű, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szászberek, Tiszajenő, Tiszasüly, Tiszavárkony, Tószeg, Újszász, Vezseny, Zagyvarékas) adományozott saját/helyi készítésű védőeszközöket, helyenként tizet-tizet. Ádám Csaba ötletéhez – mások mellett – a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum (SzMSzC) is mellé állt, s az intézmény infrastruktúrája által a gyártási idő is lerövidült.

Fotó: Mészáros János

Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője kedden délután a szolnoki városháza udvarán tartott sajtótájékoztatón mondott köszönetet az akció résztvevőinek, illetve adta át a kistérségi településeknek szánt különleges arcvédő eszközöket a tizenhét polgármestert képviselő két településvezetőnek, Lovász Tibornak (Kőtelek) és Varga Józsefnek (Rákócziújfalu).

– Köszönet Ádám Csabának és csapatának, a Szakképzési Centrumnak, illetve az intézmény Hajnal-Papp Zoltán által irányított Digitális Közösségi Műhelyének és minden jó érzésű embernek, akik a bajban összefognak és anyagi, szellemi értékeiket a köz javára fordítják – hangsúlyozta az eseményen dr. Kállai Mária.

Lovász Tibor és Varga József elmondták, településeiken a hivatalaik és intézményeik munkatársai nap mint nap dolgoznak, személyes kontaktus is vállalva, ezért nagyon hasznos számukra a 3D-s arcpajzs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában