Galériával

2020.04.04. 14:00

Fészekrakó program indult fecskéknek Tiszafüreden

Még tavaly októberben indult útjára a Fecskebarát Füred program, melynek keretében mű fecskefészkeket helyeznek ki a város több pontján, elsősorban a középületekre.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Április 2. és 3. már a fészkek kihelyezésével telt, a városüzemeltetés munkatársai ötven darab fecskelakot raktak fel az előre kijelölt helyeken. Került Tiszafüred szinte minden közintézményére és azok környékére, az ebben partner egyházi intézmények és magánvállalkozások ingatlanjaira, de találkozhatunk néhánnyal Tiszafüred-Örvényen is.

Igyekeztek kulturált módon kihelyezni a műfészkeket, hogy az oda költöző fecskék ne rontsák a felújított épületek állagát. Ezért a fészkek alá úgynevezett fecskepelenkát raknak, melyeket évente fognak takarítani az önkormányzat munkatársai. Az helyhatóság tájékoztatása szerint, így szeretnék elősegíteni a Tiszafüred és a Tisza-tó környékén őshonos molnárfecskék visszaköltözését a térségbe.

Ezzel párhuzamosan egy faültetési program is zajlik a településen, melynek keretében minden tiszafüredi újszülött után egy fát ültetnek. Idén összesen nyolcvankét darabot a 2019-ben született gyermekeknek. A járványhelyzet után pedig az újszülöttek névre szóló tábláit az érintett családokkal együtt helyezik majd el a kiültetett fákon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában