Időseket, gyermekes családokat támogatnak a Mezőtúri járásban

A Berettyó–Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ is segíti a lakosságot a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben. A közelmúltban létrehoztak egy szociális segítő csoportot, amely változatos területeken igyekszik támogatni a lakosságot.

Szabó Lilla Laura

– A szociális alapellátásokat, vagyis a házi segítségnyújtást, a szociális étkeztetést, idősek nappali ellátását, demens betegek nappali ellátását, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, valamint a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatást látja el a csoport. Mindemellett még egy főzőkonyhánk is van Mesterszálláson, melynek segítségével az iskolai és óvodai étkeztetést tudjuk biztosítani – részletezte Kádár Anikó, a központ vezetője.

Hozzátette, a járáshoz tartozó településeken, tehát Túrkevén, Mezőtúron, Mesterszálláson, Mezőhéken és Kétpón érhető el a segítség.

Az idősek bizalommal fordulnak a segítőkhöz
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

– Manapság talán még nagyobb a felelősség az önkormányzatokon és a szociális ellátórendszeren. Ezért tartottuk fontosnak, hogy valamilyen formában tehermentesítsük őket – folytatta az intézményvezető. Mint elmondta, a nyugdíjas korosztály bizalommal fordul hozzájuk.

– Az elmúlt két hétben közel kétszázan kértek segítséget tőlünk az ellátottjaink mellett – mutatott rá Kádár Anikó, kiemelve, hogy a jelentkezőkön túl az öt településen összesen 463 főt látnak el.

– Talán nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, a 65 év feletti korosztály tagjai pedig különösen! Segítség mindig van, merjenek élni vele – zárta gondolatait az intézményvezető.

Tanácsot is adnak

A csoport a bevásárlásban, gyógyszeríratásban és kiváltásban, csekkbefizetésben és tanácsadásban nyújt segítséget. Az idősek ellátásán túl figyelnek a gyermekes családokra is. Ebben az időszakban az Élelmiszerbank segítségével tovább folytatódik a napi élelmiszermentés, melynek keretében a rászoruló családok pékáruhoz, zöldséghez, gyümölcshöz juthatnak. Telefonszámaik 8–16 óráig: 56/554-354, 56/362-307, 56/554-428, 20/622-65-16, 16 után: 20/622-65-16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában