Újszász / Szászberek / Zagyvarékas

2020.04.07. 07:00

Most az idősek ellátását segítik a turistáknak szánt kerékpárok

A megvalósítási szakaszához érkezett a Zagyva Ökopark elnevezésű turisztikai pályázat az Újszászt, Szászberket és Zagyvarékast tömörítő konzorciumban.

Czakó Nóra

Hatvanöt trekking kerékpárt vehettek át Újszászon

Forrás: Beküldött fotó

Ennek köszönhetően a települések mintegy kétszázmillió forintból fejlesztik a Zagyva közös szakaszát célzó, turisztikai látnivalókat és sporteszközöket kínáló attrakciót. Az elmúlt héten pontonhidak és mobil kikötők érkeztek, valamint az építési beruházások is megkezdődtek. A napokban pedig hatvanöt napi használatra és hosszabb túrákra is alkalmas trekking kerékpárt vehetett át a konzorcium vezetője, Dobozi Róbert újszászi polgármester.

– Jelenleg a tömegsportrendezvények ugyan szünetelnek, de a kerékpároknak mégis nagy hasznát vesszük. A jelenlegi helyzetben ugyanis, a település más járműveihez hasonlóan, részben polgári védelmi célokra foglaljuk le őket – nyilatkozta a városvezető.

Hatvanöt trekking kerékpárt vehettek át Újszászon
Fotó: Beküldött fotó

– Azok a 70. életévüket betöltött lakosok, akik vállalják, hogy otthonukat nem hagyják el a járvánnyal veszélyeztetett időszak alatt, igényelhetik az önkormányzati ellátást. Újszászon napi szinten közel hetven idős lakosról gondoskodnak munkatársaink. Ez komoly logisztikát igényel, de átirányítottunk és bevontunk kollégákat az önkormányzati intézményekből, például óvodából, bölcsődéből, valamint összefogtunk a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva Menti Integrált Központjával, akik a családsegítést végzik a településen. Így gond nélkül el tudjuk látni azt a hetven embert, viszont a most megérkezett kerékpárflotta hatalmas segítséget jelenthet a későbbiekben. Szükség szerint ugyanis ebben az átmeneti helyzetben be fogjuk vonni ezeket a kerékpárokat is az idősellátásba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában