Összefoglaló

2024.05.22. 20:49

Újjáépült szolnoki Eszterlánc Óvoda – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ahány ejtőernyős ugrás, annyi futóméter, amennyi idős, annyi erőnléti feladat – ez volt a már ikonikussá vált szokása Gál Szabolcs egykori világbajnok ejtőernyős katonának. Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár állománya a közelmúltban különleges emléknappal tisztelgett emléke előtt.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy kunmadarasi lakos közlekedett segédmotoros kerékpárral Kunhegyesen május 21-én kora délután, mikor a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a 39 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A sofőrt előállították, majd meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Javában tart a bentlakásos idősek otthonának felújítása Kengyelen, erre a célra 7 millió forintot nyert a település a Magyar Falu Programon. A pályázati forrás mellett az önkormányzat önerőt is biztosít a fejlesztéshez, a munkálatokhoz pedig nyugdíjas hölgyek is csatlakoztak.

Immár 11 éve szervez természetvédelmi akciót tavasszal a Föld napjához kapcsolódva Vadász Zsolt, a Trabant expedíció vezetője. Tiszaroffról indulva idén a Mátra és Bükk térségében tartottak illegális szemétlerakók regisztrálásával GPS pontkereső játékot.

Top Plusz pályázat keretében összesen 250 millió forintból hoztak létre rendezvényteret Tomajmonostora központjában.

Ha van óvoda, ahová biztosan szívesen járnak a gyerekek, az az újjáépült szolnoki Eszterlánc Óvoda.

Szolnokon a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban szerdán első alkalommal rendezték meg a Krause Kupa elnevezésű honvédelmi kadét sportversenyt. Az eseményen a Honvéd Kadét Program (HKP) 22 partnerintézményének négyfős csapatai nyolc állomáson mérték össze erejüket, bátorságukat, illetve szellemi tudásukat.

Braunitzer Nikolett, a Szandaszőlősi Általános Iskola pedagógusa terápiás kutyájával segíti a tanulást. Sanyi, a négylábú egy springer spániel örömmel vesz részt a tanórákon.

Különleges kiállítás nyílt Újszászon. A helytörténeti tárlat az Orczy család mintegy háromszáz éves újszászi múltjából felvonultatott tárgyi emlékeket mutatja be a Városházán.

Tiszaörsön és Tiszaszentimrén fosztogatott módszeresen az a két kunmadarasi férfi, akiket a napokban fogtak el a tiszafüredi nyomozók. A betörőpáros összesen 18 ingatlanba tört be, mindent vittek, amit találtak.

Egyetlen jelölt száll ringbe Tiszabőn a polgármesteri posztért, szerdán ugyanis visszalépett Bíró Zoltán jelenlegi alpolgármester, aki a Fidesz-KDNP színeiben indult volna a júniusi önkormányzati választáson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában