Szolnokon a vesztegzár alatt lévők száma hetvennyolc

Szalay Ferenc a népszerű közösségi portálon közzétett bejegyzésében mondta el a legfrissebb szolnoki információkat a járványhelyzettel kapcsolatban.

Mint megtudtuk, hetvennyolcan vannak Szolnokon hatósági karanténban. Csütörtöktől a szociális ágazat munkatársai is ingyenesen utazhatnak a szolnoki autóbuszokon.

Eddig több mint hatezer maszkot osztottak szét ingyenesen a szolnokiak között. Maszkokat továbbra is lehet kérni az önkormányzat telefonszámain: 56/503-850, 56/503-860, 56/503-458, 56/503-802, de a húsvéti ünnepek alatt (április 10-13.) nem érhetők el.

Az önkormányzat munkatársai az időseknek, rászorulóknak házhoz szállítják, a többiek a három osztópont valamelyikén vehetik át az igényelt arcvédőket. Csütörtöktől az önkormányzati képviselők is bekapcsolódnak a maszkok osztásába.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szolnoki idősotthonokban már négy napja bent laknak a gondozók, ezzel is minimálisra csökkentve a fertőzés veszélyét.

Szalay Ferenc kiemelte, hogy idén otthon szükséges tölteni a húsvéti ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában