még nincs neve

2020.05.28. 11:30

Új jövevénnyel bővült a kétpúpú tevecsalád a berényi állatkertben

Már önállósodik és a nagyvilággal ismerkedik a Jászberényi Állat- és Növénykert két hónapos tevecsikója.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Vanda és Gesztenye, a kétpúpú tevepár kicsinye március 26-án látta meg a napvilágot. A szülők gondosan nevelik a kis jövevényt, figyelemmel kísérik minden lépését. A vírusveszély miatt a tevék jelenleg nem vesznek részt az állatkert látványetetési programjában.

Fotó: Gémesi Balázs

– Ebben a helyzetben a kétpúpú tevéket nagyon óvni kell, mert a Covid-19 vírusra érzékeny állatfajok közé tartoznak. Ezért látogatási időben a kifutónak azon a részén tartózkodnak, ahol elkerülhető a közvetlen kontaktus a látogatók és a tevecsalád tagjai között – mondta Kovács Ágnes, gyűjteményvezető-helyettes.

Vanda és Gesztenye hosszú ideje a nyíregyházi állatkertből kihelyezésben él a jászberényi gyűjteményben. Frigyükből már több egészséges tevebébi született. A legfiatalabb csemetének még nincs neve. Megtudtuk, hogy már rendkívül önálló, játékos, az anyatej mellett a szilárd táplálékot is eszegeti és kíváncsian ismerkedik az új dolgokkal.

Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában