olvasónk jelezte

2020.06.23. 11:30

Gyakoribb szállítást szeretnének a lakók Szolnokon

Vajon van lehetőség a sárga kukák gyakoribb elszállítására? Ez a kérdés merült fel lelkesen szelektáló szolnoki olvasóinkban, lévén, hogy a műanyag-, fém-, és papírgyűjtő edényeket csak havonta egyszer szállítják el.

Rimóczi Ágnes

Mint mondják, a sárga fedelű hulladékgyűjtők hamar megtelnek, a külön vásárolt zsákok pedig a házak előtt gyűlnek hetekig. A kérdésre az NHSZ Zounok Zrt.-től kértünk választ, ahol az alábbiakat mondták el érdeklődésünkre.

– Mi is sokszor találkozunk ezzel a problémával. Jelenleg azonban ezt írja elő az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv, vagyis ebből kifolyólag erre nyújt fedezetet az NHKV Zrt. által a közszolgáltatóknak fizetett szolgáltatási díj – tájékoztatott Kiss Zsófia. Az NHSZ Zounok Zrt. marketingasszisztense hozzátette, hogy információik szerint az OHKT jelenleg is felülvizsgálat alatt áll, mely többek között kiterjed a szelektív hulladékok gyűjtési gyakoriságának sűrítésére.

– Reményeink szerint a módosított terv tartalmazza majd a gyakoribb ürítést a lakosok megelégedésére – tette hozzá Kiss Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában