Tájékoztatás

2020.06.10. 11:30

Hatvanmillió forintból újulhat meg a főzőkonyha Mezőtúron

A Városi Oktatási Centrum főzőkonyhájának felújításával kapcsolatban adott tájékoztatást Herczeg Zsolt polgármester a minap.

Szabó Lilla Laura

– Még 2016-ban nyertünk meg egy TOP-os pályázatot, hatvanmillió forintnyi összegből újulhat meg a főzőkonyha. Naponta ezerháromszáz adag étel elkészítését tudja biztosítani, ezzel pedig a közétkeztetési feladatainkat is megfelelően tudnánk ellátni – részletezte Herczeg Zsolt. A városvezető kiemelte, a ­Kilián konyha ­elavult, az épület szerkezete és az épületgépészeti adottságok sem teszik lehetővé a megfelelő működést. A felújításhoz a pályázati forrás mellé az önkormányzat önerőt is biztosít.

– Kétszázmillió forintnyi fejlesztési hitel áll rendelkezésünkre. A munkálatok megkezdéséhez ­első körben lebonyolítottunk egy meghívásos közbeszerzési eljárást. Hat mezőtúri vállalkozót hívtunk meg, hárman adtak árajánlatot, ám az eljárás végül sajnos eredménytelennek bizonyult – fejtette ki Herczeg Zsolt.

Nyílt művelettel folytatják, így bárki pályázhat majd, aki érdeklődik a kivitelezés iránt. Bíznak benne, hogy ez egy hónapon belül megtörténhet, és elindulhatnak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában