KENDERES

2020.06.16. 14:00

Országos díjjal ismerték el a munkáját

Orvos Anetta Csilla, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vöröskereszt szakmai ellátás és a Karcag Területi Szervezet vezetője a napokban vöröskeresztes szolgálatért főigazgatói dicséretben részesült.

Daróczi Erzsébet

Orvos Anetta Csilla

Fotó: Daróczi Erzsébet

– 2001-től a Kenderesi Területi Gondozási Központ intézményvezetője voltam, és 2016 júliusától látom el a fenti feladatokat. A díjat a koronavírus-járvány miatt csak virtuálisan kaptam meg – mondja Orvos Anetta Csilla, aki 2007-ben lépett be a Magyar Vöröskeresztbe és vált önkéntessé Peszeki Imréné kenderesi vöröskeresztes titkár biztatására – aki akkor már utódot keresett maga helyett.

– Így lettem titkára, majd később elnöke a kenderesi vöröskeresztes alapszervezetnek. Közel álltak hozzám a Vöröskereszt alapeszméi és tevékenységei, amit a szociális intézményvezetői feladataimmal teljesen összhangba tudtam hozni. Önkéntes munkámért ez idáig két alkalommal kaptam országos díjat.

Juhász Éva megyei elnök irányítása alatt Karcagon, Berekfürdőn, Túrkevén, Kisújszálláson, valamint Kenderes-Bánhalmán véradásokat, ifjúsági versenyeket szervez, továbbá népszerűsíti az elsősegélynyújtást, adományokat gyűjt, amiket aztán szét is oszt a rászorulók között.

– Jó kapcsolatra törekszem az önkormányzatokkal, oktatási-nevelési intézményekkel, az Országos Mentőszolgálattal, illetve a katasztrófavédelmi kirendeltségekkel – sorolja a díjazott.

Elmondása szerint a területen dolgozó vöröskeresztes önkéntesekkel nap mint nap rengeteget dolgoznak együtt a rászorulókért. Ezért esik különösen jól a számára, hogy elismerték önkéntes munkáját. Mindezért köszönettel tartozik szüleinek, fiainak, akik türelemmel elviselik sokszor a hiányát, de azoknak is, akik segítik a különböző feladatok, projektek megvalósításában.

Orvos Anetta Csilla
Fotó: Daróczi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában