régészet napja

2020.06.15. 07:00

Rendhagyó programsorozattal készül a szolnoki Damjanich múzeum

Az évente megrendezett régészet napja idén sem marad el, most azonban rendhagyó módon rendezik meg a szervezők.

Hartai Gergely

Tavaly a gyerekek is pallérozhatták tudásukat

Fotó: Csabai István

A Damjanich János Múzeum arról számolt be, hogy mivel személyesen nem tudnak találkozni a látogatókkal, ezért kárpótlásul a szokásos, egynapos program helyett most egy egész heti sorozattal készülnek. Ezúttal a hét minden napján megosztanak valamilyen, a régmúlt korok érdekességeit bemutató témát.

– Bár a kijárási korlátozás alatt múzeumunk bezárt, a régészeti ásatások nem álltak le. A legfrissebb hírekkel, legújabb felfedezésekkel jelentkezünk június 15-től 21-ig – tudtuk meg.

Tavaly a gyerekek is pallérozhatták tudásukat
Fotó: Csabai István

A virtuális programokon ásatási beszámolókkal, videókkal várják majd az érdeklődőket. Ám a tévhitek, betegségek és járványok is kiemelt szerepet kapnak a múzeum közösségi oldalán. Az intézmény arról is tájékoztatott, hogy a programsorozat része mindezek mellett egy játékos, virtuális szabadulószoba is. Az első bejelentkezésüket pedig hétfőn délelőtt tizenegy órakor teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában